David Luu - USA trip

David a Richard Zelinka se začátkem října vydali na nezapomenutelný trip do Spojených států amerických. V průběhu dvou měsíců mají v plánu procestovat celé východní pobřeží. První destinací se ihned po příletu z Frankfurtu stal New York, největší město USA. V New Yorku už sice začíná být trochu zima, ale jejich cesta bude pokračovat na jih až do slunného Miami. Po celou dobu mají k dispozici kameramana s fotografem, takže se máte rozhodně na co těšit, protože každý týden budou vycházet hned 2 videa.

New York

Po dlouhém 8 hodinovém letu z Frankfurtu následovalo úspěšné přístání v New Yorku.

První den na kluky padla únava, takže se nepouštěli do žádných velkých akcí. Nejprve se ubytovali v hotelu na Wall Street a pak se vydali objevovat krásy New Yorku.

Nesměla chybět procházka přes Manhattan bridge, ze kterého je pěkný výhled na sochu Svobody a zakončení večera proběhlo na Times Square plném neonů.

LES Coleman skatepark

Po pár dnech v New Yorku došlo i na ježdění v jednom z nejlepších skateparků ve městě, který se nachází přímo pod Manhattenským mostem.

David se nejvíc těšil na double set rail, který se nachází při vstupu do skateparku a hned na druhý pokus tam poslal 50-50 grind.

Kromě toho si brousí zuby na jeden velice známý newyorský spot, ale tam to nebude tak jednoduché. Nachází se totiž přímo před budovou nejvyššího soudu, která je pod dozorem ochranky.

Coney Island

Kluci se vypravili na Coney Island, což je malý poloostrov a zároveň nejjižnější část Brooklynu, kde se nachází Luna park plný atrakcí a také krásné udržované pláže.

Při té příležitosti se samozřejmě vykoupali v oceánu, ale to nebyl hlavní důvod jejich návštěvy. Na Coney Islandu se totiž nachází velice známý fast food White Castle, který chtěl David delší dobu vyzkoušet. Jak dopadla ochutnávka se můžete podívat ve videu.

Pak se přesunuli do Central Parku, kde si prošli známé filmové a seriálové lokace (např. Spider Man 3).

Vyhlídkový let

Zhruba týden strávený v New Yorku a stále mnoho neprozkoumaných míst.

Na programu dne byl tentokrát vyhlídkový let nad nočním New Yorkem s odletem z New Jersey.

Proběhla návštěva 9/11 Memorialu, což je památka všem obětem teroristického útoku z 11. září 2001.

Kluci také navštívili další skatepark na Pier 25, který je bohužel příliš neoslnil a proto se podél pobřeží přesunuli na Pier 62. Skatepark má obří bazénovou sekci, kde se vyřádil především Richard, ale ani David se nenechal úplně zahanbit.

Harlem

Přišel čas na hledání zajímavých street spotů v ulicích New Yorku, a to konkrétně v městské čtvrti Harlem. Tato čtvrť je vyhlášená díky svým jazzovým klubům a také zde najdete ikonickou 125th street včetně Apollo Theatre, kde nesčetněkrát vystupoval zpěvák Stevie Wonder.

Bohužel v Harlemu příliš známých skatových spotů nezbylo, jsou buď zrušené nebo nepoužitelné kvůli skatestopperům. Proto se hned druhý den celá parta vydává do Queensu, kde je situace o poznání lepší, jenže přišli o veškeré záběry, takže se do videa prakticky nic nedostalo.

Konec dne završili plavbou lodí z Manhattnu na Staten Island. Plavba je zdarma a máte ničím nerušený výhled na Downtown a Sochu Svobody.

Woodward - Pensylvania

Nastal čas opustit ruch velkoměsta a vydat se do Pensylvánie, kde se nachází obrovský areál plný skateparků, pumptrucků a mega ramp (téměř 50 000 m2).

Woodward je v podstatě tréninkové středisko na venkově, kam jezdí skateboardisti z celého světa. Nachází se zde krytá hala Ryana Shecklera, SLS Plaza a mnoho dalších skateparků. Pořádají se zde i campy pro děti, které pod dozorem trenérů zdokonalují své schopnosti na skateboardu.

Kluci přijeli do Woodwardu mimo sezónu, takže mají prakticky celý komplex sami pro sebe. Pokud vás zajímá jak takový den ve Woodwardu vypadá, koukněte na video.

Woodward - mega rampa

David se nechal vyhecovat a poslední den ve Woodwardu věnoval přípravě ke skoku na mega rampě.

Nejprve se trochu rozjezdil v kryté hale, kde si zkusil pár menších skoků do molitanu a nakonec se přesunuli na mega rampu hned vedle.

Vzhledem k tomu, že David jezdí výhradně street, tak tohle pro něj byla skutečná výzva. Dobrovolně si vzal helmu spolu s chrániči na kolena a začal pozvolna posouvat svůj limit. A jak to dopadlo zjistíte ve videu.

Philadelphia

Po týdnu stráveném ve Woodwardu se celá skupina přesouvá do Philadelphie. Města, které během Americké revoluce sehrálo klíčovou roli a kde byla podepsána Deklarace nezávislosti a Ústava Spojených států.

Město je také proslavené ikonickou scénou z filmu Rocky, kde Sylvester Stallone vybíhá schody před muzeem umění, což si David nemohl nechat ujít.

Navštívili také věznici Eastern State Penitentiary, která fungovala do roku 1971 a byl v ní uvězněn Al Capone.

Washington

Po kratší pauze příchází opět na řadu skateboarding, tentokrát však v ulicích Washingtonu.

Kluci si zajezdili na známých streetových spotech jako je třeba Freedom Plaza a navštívili hned několik významných míst - Bílý dům, Washingtonův monument a sídlo kongresu Capitol.

Následně se přesunuli do Baltimoru, kde pokračovalo hledání zajímavých street spotů.

Crane Skate Supply

CRANE SKATE SUPPLY