Eric Koston se narodil 29. dubna 1975 v Thajsku. Dětství následně prožil ve městě San Bernardino v Kalifornii a ke skateboardingu se dostal v roce 1986.

Jeden z prvních sponzorů Erica Kostona byla firma H-Street, kterou založil Tony Magnusson a Mike Ternasky. Během svého působení v H-Street byl součástí týmu také Danny Way a Matt Hensley. V roce 1992 se Koston přidal k 101 World Industries a o rok později k týmu Girl, kde se objevil v následujících videích: Goldfish, Mouse, Yeah Right, and Pretty Sweet.

Eric Koston Girl
Byl také hlavním týmovým jezdcem značky éS a několik let po sobě se pořádala populární éS Game of Skate Erika Kostona. Koston se také v rámci videa Menikmati vrátil do svého rodného města Bangkoku.

Po odchodu z éS jezdil Eric Koston za Lakai roster, k této události vyšlo video na YT oznamující jeho přestup. Hned po nástupu, tj. v roce 2006, začal s natáčením své části do videa Fully Flared, které vyšlo v roce 2007.

Později se Erik Koston stal členem týmu Nike SB, tento přestup byl taktéž spojen s YT videem, kdy perfektně využili situace a zparodovali tehdejší incident s Georgem Bushem na kterého z davu přiletěla bota.
Nike SB okamžitě začalo promovat Kostonův přestup a během velmi krátké doby vyšel jeho první promodel bot "Eric Koston 1". Na to navázala reklamní kampaň #thelegendgrows, která byla naplánována tak, aby se časově shodovala s vydáním druhého promodelu "Eric Koston 2". Součástí reklamní kampaně byla i golfová legenda Tiger Woods a další týmový jedzci Nike SB.

Eric Koston využil designu svého druhé promodelu k vytvoření limitované edice golfových bot s názvem "Koston 2 IT", jejich představení proběhlo v Londýně.

Eric Koston Nike Golf Shoes

V roce 2016 vyšel další promodel "Nike SB Koston 3 Hyperfeel", který si vzal inspiraci z fotbalových bot Nike. Úplně poprvé se tak u skateboardové boty využil nový Flyknit materiál, který obebínal nohu v oblasti kotníku a poskytoval oporu a stabilitu. Koston tehdy prohlásil, že se jedná o nejpokročilejší skateboardovou botu od Nike SB.

Eric Koston Hyperfeel 3
V roce 2013 se Eric Koston, Rune Glifberh, Ryan Sheckler a Curren Capples stali součástí australského video projektu s názvem "Fear and Loathing in Australia". To bylo zveřejněno 5. června 2013 pod záštitou sponzora Oakley.

20. února 2015 udělal propagační video na svém Instagramu pro nadnárodní společnost McDonald's, čímž se řadí mezi úplně první skateboardisty, kteří spolupracovali s tak obrovskou korporací.

Eric Koston také vlastní krytý skatepark The Berrics v Los Angeles.

The Berrics skatepark
Sponzoři:
V září roku 2018 měl Koston následující sponzory: Nike SB, Skate Mental, Independent Truck Company, Spitfire Wheels, Fourstar, Diamon, Supreme, The Berrics, Oakley, Jessup a Skullcandy.

Umístění na soutěžích v průběhu kariéry:
Mezi rokem 1996 a 2007 se mu podařilo 14x vyhrát na X Games. 3x vyhrál na Dew Tour, 2x zvítězit na Vancouver Slam a mnoho dalších.

Eric Koston XGames 1st place

Na čem Eric Koston jezdil?
Ve videu z roku 2009 prozradil, že se jeho skate komplet skládá z následujících komponent: deska Girl, trucky Independent 139, 50mm Spitfire kolečka, Bones Swiss ložiska a Bones žluté bushingy (střední tvrdost).

Videohry, kde se Eric Koston objevuje:
Tony Hawk's Pro Skater 2 (2000), Tony Hawk's Pro Skater 3 (2001), Tony Hawk's Pro Skater 4 (2002), Tony Hawk's Underground (2003), Tony Hawk's Underground 2 (2004), Tony Hawk's Pro Skater HD (2012), Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 (2020), Skate It (2008), Skate 2 (2009), Skate 3 (2010)

Eric Koston Tony Hawk Pro Skater

Crane Skate Supply

CRANE SKATE SUPPLY