Datum narození: 12. února 1992

Hardware: Skate Komplet Pro s konfigurací:

  • deska 8.125 high concave
  • trucky Theeve CSX x Skate of Mind 5.25
  • kolečka Bones STF 52mm v2
  • ložiska ABEC 7

Budování jména nejen na domácím poli, ale i v zahraničí

Je tomu více než 20 let, kdy poprvé stoupl na svůj skate a není tomu zdaleka konec. Ať už jde o tvorbu zajímavých projektů a videí či úspěchy na lokálních i světových závodech, Maxim Habanec má rozhodně o čem vyprávět. Přelomovým bodem jeho kariéry se stalo vítězství na světovém poháru Mystic SK8 Cup. Kromě toho 4x vyhrál mistrovství České republiky ve skateboardingu a umístil se na největších závodech Dew Tour a Street League v USA.

Maxim Habanec a jeho vítězství na mystic sk8 cup 2016

Skateboarding a cestování jdou spolu ruku v ruce

Cestování a nezapomenutelné zážitky s ním spojené ke skejtování bezpochyby patří. Proto Maxim spolu s kameramanem Martinem “Flash” Štemberou vytvořil projekt Skate of Mind. Tento úspěšný třídílný dokumentární film zavede diváka do různých koutů světa všech kontinentů, ať už jde o Evropu, USA, Indonésii nebo Asii. Při slavnostní premiéře třetí série představil skatepark Redbull Maxspace, který je dnes úkrytem před nepříznivým počasím a jedinečným místem k trénování. Ten se nachází v areálu Pragovka v roky nepoužívané Hale 22. Ve spolupráci s firmou Queens vzniká pravidelný merch v podobě skate desek, oblečení a velkoformátových plakátů. Na každém z prken je vyobrazeno jiné místo, které během svých cest navštívil. Prvním designem byl “PINK OG”, který vznikl v roce 2016 během natáčení druhé série Skate of Mind. Fotografie byla pořízena na Taiwanu.

Bez práce nejsou koláče.

Aktivní a houževnatý přístup je základem úspěchu. Tu ocenila i zahraniční firma Theeve Trucks, se kterou má Maxim skoro desetiletou spolupráci (od dob legendárního videa Black Rabbit). Dala tak vzniknout vlastnímu promodelu
a dokonce dvou najednou. Theeve má pod svými křídly velká jména jako je Jordan Hoffart, Bastien Salabanzi, Jake Duncombe, Moose a další, tudíž je tato událost víc než radostnou. Kompletní realizace od nápadu po skutečnost trvala zhruba rok. Oba tyto modely jsou postaveny na stejném profilu a technologii jako ostatní.
Jsou dostupné ve dvou barevných provedeních - červenobílé a edice Skate of Mind.

Maxim Habanec shop Craness

Založení obchodu Craness

Začátkem roku 2018 se společně s Danem Rahmanem rozhodli založit skateshop. Název Craness vychází z anglického překladu slova jeřáb (japonsky “orizuru”), který byl inspirován tvorbou papírových origami. Obyvatelé Japonska věří, že pokud jich složíte tisíc, tak se vám splní přání nebo zaručí věčné štěstí. Dvě poslední písmena “SS” stojí za spojením “skateboarding supply”, což souvisí s dodavatelstvím. Soustředí se především na prodej předvybraných produktů, které jsou osobně otestované.

Život skatera v kostce

Splnění snu a živit se skrze svůj koníček je dokonalou pohádkou. Jeden takový prožívá i sám Max, což přiblížil v knize s názvem “Život je skejt.” Popisuje zde své začátky, příběhy ze života a slouží také jako pomůcka pro ty, kteří se skejtem teprve začínají. Je tak inspirací pro další generace.

Maxim Habanec a kluk co začíná jezdit :)

Crane Skate Supply

CRANE SKATE SUPPLY