Gustavo Ribeiro se narodil 27. března 2001 ve městě Cascais v Portugalsku.
První skateboard dostal ve 4 letech od strýce jako dárek k Vánocům. O 2 roky později získal společně se svým bratrem sponzoring od lokálního skateshopu Bana. Po velmi krátké době se zúčastnili závodu, který pořádal místní skateshop a oba se umístili v TOP 3, přičemž jeho bratr Gabriel vyhrál a Gustavo skončil na 3. místě.

Bratři se mezi sebou neustále předháněli a vzhledem k jejich zápalu je rodiče v rámci rodinného výletu vzali do Švýcarska, kde se zapsali na svou první mezinárodní soutěž. Gabriel Ribeiro opět vyhrál a Gustavo se umístil na 3. pozici. Od té doby se pravidelně účastnili závodů a naprosto se oddali skateboardingu. Když mu bylo pouhých 14 let měl dovoleno od rodičů cestovat sám po světě, aby mohl závodit v mezinárodních soutěžích.

12. listopadu 2017 vyhrál Tampa Am, což je jeden z největších streetových amatérských závodů, na kterém se noví skejtři mohou zviditelnit.

Gustavo Ribeiro Tampa Am

V květnu 2021 si vyhodil rameno a nemohl závodit na na World Championship v Římě.
Po téměř 2 měsících rekonvalescence reprezentoval Portugalsko na Letních olympijských hrách ve skateboardingu. Během kvalifikačního kola se potýkal s bolestí ramene a ve finále skončil na poslední 8. pozici.

Gustavo Ribeiro Tokyo 2020

28. srpna 2021 poprvé vyhrál na Street League v Salt Lake City. Což byla zároveň jeho první soutěž potom co se plně zotavil po operaci ramene, která se po opakujících se zranění stala nevyhnutelnou.

Gustavo Ribeiro SLS

Jeho bratr Gabriel Ribeiro je amatérský skateboardista, který doufá, že se mu jednoho dne také podaří "prorazit". Jejich otec jim v současné době dělá trenéra.
V roce 2019 se Gustavo Ribeiro rozhodl přerušit studium a stal se profesionálním skateboardistou.
Jeho vzorem ze světa skateboardingu je Nyjah Huston a Shane O'Neill.
V současné době jezdí jakožto sponzorovaný jezdec na skate deskách od Jart se šířkou 8" a nízkým concavem.
Gustavo Ribeiro Jart
Crane Skate Supply

CRANE SKATE SUPPLY