Paul Rodriguez, známý pod přezdívkou P-Rod, se narodil 31. prosince 1984 ve Spojených státech.

Dětství

Vyrůstal ve městě Tarzana v Kalifornii se svou starší sestrou Nikole a mladším bratrem Lucasem. Jeho otec byl herec/komik a díky tomu se Paul Rodriguez jako dítě příležitostně setkával s jinými celebritami. Jeho nejsilnější zážitek byl při setkání s wrestlerem a hercem Laurencem Tureaudem vystupujícím pod přezdívkou “Mr. T”, který ztvárnil boxerského rivala ve filmu Rocky 3.

Paul Rodriguez Senior

Přezdívku P-Rod mu dali spolužáci ve škole když mu bylo zhruba 11 let. Ve 12 letech pak dostal svůj první skateboard k Vánocům.
Rodriguez v jednom rozhovoru z července 2013 řekl, že jako dítě byl ze skateboardu tak nadšený, že s ním spával i v posteli. Chodil na střední školu Birmingham v Los Angeles.

Kariéra

Jako dítě byl hodně stydlivý, takže poprosil kamaráda, aby do jejich místního skateshopu “One Eighteen” donesl ukázat video se záběry jak skejtuje. Tehdy 19 letý vlastník skateshopu Andy Netkin byl z videa nadšený a po kamarádovi mu vzkázal ať se zastaví u nich v obchodě. Tímto způsobem získal ve 14 letech svého prvního sponzora. Dalším sponzorem se později stala firma DNA Skateboards, kde však dlouho nesetrval.

City Stars

V 16 letech začal jezdit za City Stars, jejímž spoluzakladatelem byl skateboardista Kareem Campbell. Přestože byl v té době ještě amatérem, objevil se úplně na konci videa “Street Cinema”, což je ve většině případech pocta náležící váženému profesionálovi v teamu.

Paul Rodriguez, Mikey Taylor, Justin Case, Davine Calloway a Kevin Long společně tvořili celek amatérského týmu, zatímco Lee Smith, Joey Suriel, Ryan Denman a Eric Pupecki byli součástí toho profesionálního. Vzhledem k tomu, že během tohoto období trávil hodně času s Campbellem (majitel City Stars), začal u něj vznikat zájem o šperky, Campbell byl totiž vášnivý sběratel a jednoho dne mu dokonce daroval diamantový náramek. Stejně tak do jisté míry ovlivnil i jeho hudební vkus, protože spolu často poslouchali rap, především pak interprety jako je Jay-Z nebo Nas.

City Stars
V City Stars plánovali release promodelu Rodriguezovi desky s jeho jménem na kapotě Mercedesu (což bylo jeho první auto), ale mezitím ze City Stars odešel a produkt nakonec nevznikl. Rodriguez se k tomu vyjádřil zpětně v roce 2013 takto: “Pamatuju si, že jsem chtěl odejít a abych se zachoval správně, musel jsem to klukům říct ještě před tím než utratí hromadu peněz tisknutím designů. Nechtěl jsem aby skončili s plným skladem desek, které nebudou moci prodávat, takže jsem jim to oznámil ještě před tím než začali s výrobou.”

Girl

V roce 2002 vydal Transworld Skateboarding magazín video s názvem “In Bloom” ve kterém se objevil i Paul Rodriguez. Po vydání videa začal Rodriguez jezdit za Girl Skateboards a v září 2002 získal statut profesionálního skateboardisty. Rodriguez v roce 2013 vysvětlil, že ho do Girl tehdy dostal Eric Koston, což byl jeho nejoblíbenější skateboardista. V ten okamžik se jeho sen stal skutečností a dodnes to považuje za největší milník svojí kariéry. Za Girl jezdil od svých 17 let a krátce na to se objevil i ve filmu “Yeah Right”.
V roce 2002 vyšel jeho první promodel desky, který byl zvláštní tím, že název značky “Girl” byl nahrazen španělským výrazem “Muchachita”. Do dnes se jedná o jeho nejoblíbenější design, který kdy vznikl.

Paul Rodriguez Girl Deck

Plan B

Rodriguez následně přestoupil do znovu vzkříšeného Plan B, které bylo v rukou Dannyho Waye a Colina McKaye.

Krátce na to vydává v roce 2010 sólo video s názvem “Me, Myself, and I”. Během působení v Plan B vyšlo opravdu velké množství jeho promodelů desek. Z nichž jeho nejoblíbenější je limitovaná edice Plan B x Nike SB. Mezi další oblíbené designy zařadil desky s Bruce Leem a Muhammadem Ali.

Paul Rodriguez deck
Paul Rodriguez decks


V červenci 2013 během rozhovoru v rádiu Power 106 potvrdil svůj odchod z Plan B, o kterém se již delší dobu spekulovalo.

Odchod z Plan B

Po odchodu z Plan B založil v červnu 2014 svou vlastní značku Primitive Skateboarding a také vyšel jeho 8. promodel bot od Nike SB.

Dostal jsem se do bodu, kdy jsem chtěl mít jméno na deskách a botech, potom jsem chtěl vyhrávat na soutěžích a získávat ceny, to všechno se mi splnilo… Teď je načase abych se zase začal víc snažit a zlepšovat se.

Sponzoři

Primitive Skateboarding, Nike Skateboarding, Target, Nixon Watches, Incase Designs, Primitive Skateshop, Glassy Sunhaters, Markisa, Venture, Andalé Bearings.

Vlastní tréninkový skatepark

Rodriguez vlastní soukromý skatepark v areálu Canoga Park v Kalifornii, který vznikl díky sponzorům Mountain Dew, Nike SB a Target. Park designoval společně s Mikem Roebkem, který se snažil dát park dohromady na základě P-Rodových návrhů.

Paul Rodriguez Skatepark
Crane Skate Supply

CRANE SKATE SUPPLY