V České Lípě již delší dobu usilují o nový skatepark a vypadá to, že by se ho místní mohli dočkat co nevidět. Původní skatepark z roku 2005 už totiž neodopovídá současným trendům a je v poměrně špatném technickém stavu.

Skatepark Česká Lípa - starý

Návrh nového skateparku vypadá naprosto skvěle, postaralo se o něj známé pražské U/U Studio, které stojí za velice povedým skateparkem v Řeporyjích, který byl nedavno otevřen a má velice pozitivní ohlasy. Pokud vše proběhne dle plánu, měl by skatepark o rozloze 1850 m2 vzniknout mezi areálem základní školy Špičák a protihlukovou stěnou ulice Purkyňova.

Skatepark Česká Lípa - mapa

Celé sportoviště bude údajně rozdělené na dvě části, ta větší bude sloužit jako skatepark a na té menší by se mělo nacházet sportoviště na trénování parkůru. Nemusíte mít však žádné obavy, tyto 2 části budou oddělené zelení, aby si návštěvníci vzájemně nepřekáželi. V celém areálu také proběhne instalace nového osvětlení, takže by dle všeho mělo jít jezdit i v noci. Při navrhování skateparku se počítalo i s pořádáním skejtových závodů nebo menších kulturních akcí.

Skatepark Česká Lípa - návrh

Komentáře

Sebastian řekl:

Ahoj, novy skatepark by byl super protoze ten co tam je tak uz ma neco za sebou, ale furt se namem da jezdit. Neby tam byl novy tak tenhle by se mohl dat do nakyho mesta kde treba neni.

Jaroslav Škorpil řekl:

Bohužel se skatepark možná stavět nebude protože to mělo být hotové už v roce 2022 a teď je polovina roku 2023 a stále to není

Zanechte komentář

Crane Skate Supply

CRANE SKATE SUPPLY