Andy Anderson je 26 letý skateboardista z Kanady, který se narodil 13. dubna 1996. Stal se známý především díky jeho ojedinělému stylu, ve kterém kombinuje old-school triky společně s moderními. Také jako jeden z mála nosí během ježdění helmu, což je mezi street skateboardisty velmi vzácné. Ani jeho styl oblékání není zcela typický a odlišuje se tak od ostatních skejtrů.

Andy Anderson

První sponzoři

Status profesionálního skateboardisty získal v roce 2019 během svého působení v týmu Powell Peralta. Kromě toho je také sponzorovaným jezdcem Etnies, Skull Skates, Mini Logo a Bones. V rámci oblečení je sponzorovaný ze strany Skullcandy a Swatch.

První video part Andyho Andersona pod Powell Peralta vyšel 25. prosince 2020. Účinkoval také ve filmu “Seen Him”, který byl zveřejněn 25. března 2021 na YouTube a o necelé 2 roky později se jedná o nejsledovanější video na kanále Powell Peralta s 850 000 shlédnutími.

Andy Anderson "Seen Him"

Úspěchy na závodech a účast na Olympiádě

Od roku 2015 závodil a poměrně dobře se umisťoval na nespočtu prestižních soutěží, z nichž nejznámější jsou např.: Zumiez Best Foot Forward Vancouver, Vans Park Series Championships, Jackalope Festival, The Boardr Am, Mystic Sk8 Cup, Continental Championships, Nitro World Games a Dew Tour 2021.

Na Mistrovství světa ve skateboardingu v roce 2018 skončil v semifinále na 21. místě. V roce 2020 vyhrál v kategorii park na Mistrovství Kanady ve skateboardingu a zároveň skončil 10. v kategorii street. Kanadu mimojiné reprezentoval také na letních olympijských hrách v Tokiu, kde se umístil na 16. pozici.

Andy Anderson Olympic Games

Zajímavosti:

V posledním závodě, který byl důležitý pro kvalifikaci na olympiádu si Andy Anderson poranil meniskus během tréninku. Navzdory tomu závod dokončil a na 11. místě se skóre 75.8 se úspěšně kvalifikoval na olympijské hry.

Skateboard na kterém během olympiády závodil můžete najít v Olympijském muzeu.
Crane Skate Supply

CRANE SKATE SUPPLY