Skatepark Mellowpark

Mellowpark je největší sportovní areál pro skateboardisty a BMX ridery v Evropě, který za rok navštíví více než 20 000 lidí z celého světa.
Jeho rozloha je neuvěřitelných 60 000 m2 a nachází se v jihovýchodní části Berlína naproti fotbalovému stadionu klubu FC Union Berlin.

Mellowpark skatepark


Kromě venkovního a vnitřního skateparku najdete v areálu také pumptrack, závodní dráhy pro BMX včetně dirt tracků, obří rampy a bazény. Mimo to si můžete zahrát basketbal, stolní tenis a badminton.

Otevírací doba:

  • Pondělí: zavřeno
  • Úterý: 14 - 20 hod.
  • Středa: 14 - 20 hod. (žádné koloběžky)
  • Čtvrtek: 14 - 20 hod. (žádné koloběžky)
  • Pátek: 14 - 20 hod.
  • Sobota: 12 - 20 hod. (žádné koloběžky)
  • Neděle: 12 - 20 hod.

O prázdninách je otevřeno pondělí až neděle od 12 -12 hod. Středa, čtvrtek a sobota bez koloběžek.

Vstupné:

  • Celodenní: 3 
  • Měsíční: 15 

Můžete si také zapůjčit vybavení na badminton, stolní tenis, basketbal, volejbal nebo třeba helmu. To vše zcela zdarma pokud necháte na místě zálohu (např. mobil, klíče, peněženku apod.)

V Mellowparku se pořádá velké množství eventů, ale ty jsou zaměřené především pro BMX.

Mellowpark pumptrack

 

Mellowpark

Skatepark Skatehalle Berlin

Jako jediný krytý skatepark se nachází v téměř úplném srdci Berlína s možností skejtovat 363 dní v roce. Od července roku 2020 halu spravují 3 neziskové organizace, což znamená, že veškerý výdělek z provozu se investuje zpět do rozvoje skateparku.

 

Skatehalle Berlin


Samotná hala má zhruba 1200 m2, kromě toho se venkovních prostorech nachází krytá mini rampa, kavárna, kino, bar a skateshop. Pokud byste se někdy chtěli do parku podívat, určitě se ujistěte, že tam je zrovna volno a ideálně si zakupte vstupenku online.
 

Skatehalle

Otevírací doba:

  • Pondělí: zavřeno
  • Úterý: 14 - 23 hod.
  • Středa: 14 - 23 hod.
  • Čtvrtek: 14 - 23 hod.
  • Pátek: 12 - 23 hod.
  • Sobota: 10 - 23 hod.
  • Neděle: 10 - 23 hod.

Vstupné:

  • 2 hodiny: 4 
  • 3 hodiny: 6 

Vstup na určitý čas je možné zamluvit klidně 3 dny dopředu s tím, že vstupenku zakoupíte online. V parku se smí pohybovat maximálně 40 skejtrů najednou (street i bowl sekce dohromady). Na místě si také můžete zapůjčit skateboard za 3 €.


Skatepark "Dog Shit Spot"

Z velké části opuštěný areál bývalého nádraží sloužil jako DIY spot, ze kterého se v roce 2015 se souhlasem městské části Kreuzberg a za pomoci organizace Berliner Skateboardverein stal oficiálně skatepark.

 

Skatepark "Dog Shit Spot"


Skatepark se nachází hned vedle kolejiště nedaleko východního nádraží v jednom z nejrušnějších zákoutí Berlína.


Rozloha parku je 500 m2 a povrch včetně překážek je kompletně z betonu. Hrany betonových překážek nemají žádné kovové prvky, byla na ně použita žula.

 

Skatepark "Dog Shit Spot" 2


Bänke skate spot (Warschauer Straße)

Ulice Warschauer se nachází 240 metrů od skateparku “Dog Shit Spot”. Jedná se o známý skate spot v Berlíně jehož hlavní dominantou jsou lavičky s ocelovou hranou ideální na grindy a slidování.

Warschauer Straße spot

Kulturforum skate spot

Skate spot před německým kulturním fórem. Povrch je z hladké žulové dlažby a v okolí se nachází velké množství obrubníků, gapů a schodů. Spot najdete v centru Berlína, přibližně 1 km od Braniborské brány a Židovského památníku.

Kulturforum skate spot

Berlin Pool

Pokud rádi jezdíte v bazénech, tak byste neměli vynechat tohle místo. Jedná se o jeden z nejvyhledávanějších parků v Berlíně zaměřený čistě jenom na bowly.

Berlin Pool - skatepark

Jeden z bazénů je mělčí a je super pro více techničtější jízdu. Ten druhý je o něco větší a jeden z prvků bazénu je skutečně pouze pro odvážné (půlkruh, který sahá až nad úroveň bazénu)

Vogelfreiheit skatepark

Skatepark je postavený na místě bývalého letiště Tempelhof, takže o prostor nebyla nouze. Značná část materiálu na výstavbu skateparku byla použita z demolice berlínského Paláce republiky, ve kterém sídlil parlament.

Vogelfreiheit skatepark 2
 

Vogelfreiheit skatepark

Skatepark Heildelberher Platz

Jeden ze skateparků, kam se můžou skejťáci ukrýt a jezdit za nepříznivého počasí. Nachází se totiž přímo pod dálničním mostem a tak si ani místní nemohou stěžovat na hluk ze skateboardingu.
Velkou výhodou je, že se park nachází velmi blízko nádraží Heidelberger Platz, kde tedy kromě vlaku můžete využít i stanici metra.

Bohužel výběr překážek není úplně nejlepší, což je opravdu škoda.

Heidelberger skatepark

Skatepark Poststadion Moabit

Betonový skatepark byl otevřen na konci roku 2018 a zabírá plochu 1000 m2. Můžete ho najít hned vedle Poststadionu, což je víceúčelový stadion v berlínské čtvrti Mitte.

Poststadion skatepark

Skatepark Hasenheide

Skatepark byl postaven kolem roku 2007. Zajímavostí je, že na jednu z překážek byla použita část Berlínské zdi, konkrétně jde o půlku minirampy s ocelovým nájezdem.

Skatepark Hasenheide

Skatepark Marienfelde

Dost možná nejikoničtější skatepark v Berlíně. Dominantou parku je bezesporu 60 metrů dlouhý “halfpipe”, který má zhruba 2 metry vysoké stěny a po celé jeho délce ho zdobí graffiti. Na konci roury vás to vyhodí do nakloněné levotočivé zatáčky, takže to můžete opravdu rozjet. Ve skateparku najdete taky mini rampu a další překážky.

-----> Podívejte se na nejlepší skateparky v Barceloně <-----

Skatepark Marienfelde

Zanechte komentář

Crane Skate Supply

CRANE SKATE SUPPLY