V Praze se nachází opravdu velké množství skateparků a jejich počet neustále narůstá. Jen v posledních pár letech přibyla např. skate plaza na holešovickém výstavišti nebo betonový skatepark v Satalicích. Na řadu se také dostalo hned několik plechových pražských skateparků, které již delší dobu přesluhovaly a došlo/dochází k jejich rekonstrukci.

Smíchov

Koncem roku 2023 proběhlo slavnostní otevření sportoviště Aréna, jehož součástí je také nový skatepark, na kterém se nachází hned několik netipických překážek. K dispozici je také nově vzniklé zázemí v těsné blízkosti skateparku - toalety, občerstvení.

Adresa skateparku:

Hořejší nábřeží
150 00 Praha 5 Smíchov

Skatepark Smíchov

Štvanice

Jeden z nejznámějších a nejlepších krytých skateparků v ČR a v Evropě, ve kterém se již tradičně od roku 1994 pořádá Mystic Sk8 Cup a také Mistrovství ČR ve skateboardingu.

Adresa skateparku:

ostrov Štvanice
170 00 Praha 7 Holešovice

Skatepark Štvanice

Na Babě

Skatepark na okraji Prahy v blízkosti Šáreckého údolí se dočkal rekonstrukce v roce 2018. Betonový park má rozlohu 900 m2 a lze rozdělit na 2 hlavní části. První z nich je víceúrovňový bazén a následně skateplaza s raily, funboxy, bednami apod. Je vhodný i pro úplné začátečníky, díky menším zábradlím a bedýnkám.

Více o skateparku Na Babě.

Adresa skateparku:

Krohova 2212/75
160 00 Praha 6 Dejvice

Skatepark Na Babě

Satalice

Povedená skate plaza v blízkosti satalického nádraží, která se stala velice oblíbeným a vyhledávaným místem mezi skejťáky. Je vhodná i pro začínající jezdce díky velkému množství menších zídek, railů a transferů.

Více o skateparku Satalice.

Adresa skateparku:

Za Železnicí 4
190 15 Praha Satalice

Skatepark Satalice

Gutovka

Velmi vyhledávaný skatepark, který se nachází ve Strašnicích v Areálu volného času. Skvělá dostupnost ze stanice metra Strašnická. Poměrně často se zde konají závody v kategorii street i skatepark.

Adresa skateparku:

Gutova 39
100 00 Strašnice

Skatepark Gutovka

Vysoplaza

Skate plaza se nachází hned naproti vysočanskému nádraží v těsné blízkosti mostu po kterém vede ulice Vysočanská. Nabízí výborný povrch, mnoho railů, beden a schody 3,6 i 12. Park byl postaven již v roce 2015 a jeho celková rozloha je 450 m2.

Více o skateparku Vysoplaza

Adresa skateparku:

Na Jetelce
190 00 Vysočany

Skatepark Vysočany

Černý Most

Skatepark na Černém Mostě se řadí k těm nejlepším v Praze a dost možná i v celé ČR. Jedná se již o 3. generaci betonového skateparku s výborným povrchem, přičemž poslední rekonstrukce proběhla v roce 2018.

Více o skateparku Černý Most.

Adresa skateparku:

Bryksova
198 00 Praha 14 Černý Most

Skatepark Černý Most

Řeporyje

V Řeporyjích na konci letošního roku dokončili výstavbu nového skateparku za necelých 15 milionů korun. O kvalitu stavebních prací se postarala renomovaná firma Mystic Constructions, která má za sebou dlouholeté zkušenosti v oboru. Skatepark představuje hlavní část nově vzniklého volnočasového areálu v Řeporyjích, kde se příležitostně budou konat kulturní akce apod.

Více o skateparku Řeporyje.

Adresa skateparku:

Tělovýchovná
155 00 Praha 5 Řeporyje

Skatepark Řeporyje

Lužiny

Po více než 20 letech se místní skejťáci konečně dočkají vybudování zcela nového skateparku na jehož výstavbu získala městská část dotaci 5 milionů. Ten bude součástí volnočasového areálu, který by na sídlišti v Lužinách měl vzniknout během letošního roku. Skatepark má na starosti firma Mystic Constructions a výstavba je již v plném proudu.


Více o skateparku Lužiny.

Adresa skateparku:

Mohylová 1965/6
155 00 Praha 13 Stodůlky

Skatepark Lužiny

Výstaviště

Betonová skate plaza o rozloze 1500 m2 byla postavena na začátku roku 2021. Nachází se za holešovickým výstavištěm na okraji Stromovky kousek od břehu Vltavy. Skate plaza není čistě jenom pro skateboardisty, jedná se totiž o multifunkční místo, kde si můžete zahrát basketbal nebo třeba inline hokej.

Povrch skateparku je kompletně z betonu stejně tak jako většina překážek až na pár výjimek, které jsou z plechu. Mimo samotnou plochu najdete také minirampu.

Více o skateparku Výstaviště.

Adresa skateparku:

Výstaviště
170 00 Praha 7 Bubeneč

Skatepark Výstaviště

Řepy

Skatepark o rozloze 1000 m2 byl postaven v roce 2012. Nachází se u Sportovního centra Řepy nedaleko nádraží Praha - Zličín. Najdete v něm víceúrovňový bazén, grindboxy, raily a pyramidu s gapem.

Adresa skateparku:

Engelmüllerova 625
163 00 Praha 17 Řepy

Skatepark Řepy

Čakovice

Skatepark Čakovice najdete za továrnou Baumit, v blízkosti rybníku a zámeckého parku. 

Betonový skatepark byl vystavěn v roce 2018 a má rozlohu 5400 m2.

Unikátní skatepark, který nijak nenarušuje své okolí a působí zcela přirozeně, proto se na ploše nachází většinou menší streetové prvky, určené především pro začátečníky a techničtější jezdce.

Více o skateparku Čakovice.

Adresa skateparku:

Za Cukrovarem
190 00 Praha Čakovice

Skatepark Čakovice

Radotín

Betonový skatepark byl postaven v roce 2013 a nahradil již starý nevyhovující plechový skatepark. Má rozlohu 600 m2 a nachází se za radotínským zdravotním střediskem.

Ve skateparku je menší bazén a sekce se streetovým chodníkem plným překážek.

Více o skateparku Radotín.

Adresa skateparku:

za poliklinikou Radotín
153 00 Praha 16

Skatepark Radotín

Běchovice

Skatepark najdete nedaleko nádraží Běchovice.

Park má sice relativně dobrý povrch, ale nenajdete tam moc překážek na kterých by se dalo normálně skejtovat, jediné co stojí za zmínku je jeden rádius.
Rozhodně skatepark nemůžeme doporučit.

Více o skateparku Běchovice.

Adresa skateparku:

Nad nádražím
190 11 Běchovice

Skatepark Běchovice

Zbraslav

Skatepark Zbraslav se nachází u základní školy nad parkem. Vzniknul v rámci revitalizace starého školního hřiště a vdechl mu tak nový život.

Betonový skatepark byl vystavěn v roce 2018 a má rozlohu 1500 m2.

Ve skateparku najdete kombinaci rádiusových prvků se streetovými překážkami a na konci skateparku je malý bowl.

Více o skateparku Zbraslav.

Adresa skateparku:

Nad Kamínkou
156 00 Zbraslav

Skatepark Zbraslav

Kolovraty

Jedná se o menší skatepark na periferii Prahy nedaleko Říčan. Skatepark Kolovraty není úplně nejnovější, nicméně v roce 2019 došlo k jeho menšímu vylepšení v podobě betonové minirampy od Mystic Constructions. Tato minirampa je zajímavá tím, že je na jedné straně uzavřena malým rádiusem a dohromady spolu tvoří takový malý půl bazén.

Adresa skateparku:

Nad Vrbami
103 00 Praha-Kolovraty

Skatepark Kolovraty

Uhříněves

Skatepark se otevřel v červnu 2023 a nahradil tak starý plechový park.

Více o skateparku Uhříněves.

Adresa skateparku:

Podleská
104 00 Praha Uhříněves

Skatepark Praha - Uhříněves

Zanechte komentář

Crane Skate Supply

CRANE SKATE SUPPLY